Geschiedenis De Klomp

Mei 2000, vernam dhr. Roozenburg binnen de aannemersmarkt dat er een pand in Den Haag gesloopt moest worden. Naar zijn idee was dit pand perfect geschikt voor demontage en heropbouw. De sloop werd door Gemeente Den Haag aangeboden in competitie vorm; verschillende sloopbedrijven dienen een sloopofferte in waaruit de gemeente een keuze kan maken. Uit drie andere sloopbedrijven, werd Sloopbedrijf Jan Knijnenburg de winnaar van deze competitie.

Dhr. Roozenburg zag grote mogelijkheden voor dit pand en is in onderhandeling gegaan met dhr Knijnenburg. De beide heren hebben een overeenkomst gesloten waarin dhr. Roozenburg eigenaar werd van het pand en zorg zou dragen voor demontage.

Het pand dateert uit 1979, toentertijd gevestigd aan de Televisiestraat in Den Haag en was oorspronkelijk het bezit van Philips, voormalig onderdeel van TNT. Van 1979 tot ongeveer 1995 diende het pand voor productie van telefoons. De aansluitende 5 jaar werd het gebouw gehuurd door doe het zelf store, Gamma. De televisiestaat is in die tijd uitgegroeid tot een woonboulevard met bedrijven als Leenbakker, Roobol, Kwantum, Sanders meubelen en Gamma. Het gebouw moest wijken voor geplande woningbouw wat als gevolg had dat deze locatie geheel gesloopt moest worden. Alle bedrijven zijn vervolgens verhuisd naar de nieuwe woonboulevard genaamd Mega Store.

De nieuwe locatie van het pand werd industrieterrein Gadering te Hoogvliet, Rotterdam. De oorspronkelijke grootte van het pand was 5000 m² maar de oppervlakte van deze locatie was kleiner dan de toenmalige oppervlakte in Den Haag waardoor het pand aangepast moest worden naar een oppervlakte van 4472 m². De totale demontage heeft 4 weken in beslag genomen. Doordat de onderdelen direct op de plaats van wederopbouw opgeslagen zijn, is een snelle werksituatie ontstaan.Door de vele aanpassingen qua indeling, uitstraling en gestelde veiligheidseisen werd het pand geperfectioneerd en medio 2003 opgeleverd